26 Eylül 2013 Perşembe

Matematik ve 8/E

Tamam oldu derken tekrar dersin koptuğu sınıf 8/E.. Diğer yandan, " öğretmenim ben kalkayım, beni hiç kaldırmıyorsunuz, öğretmenim lütfeeeenn " diye tahtaya kalkmak isteyen bir sürü öğrencinin olduğu sınıf 8/E..

Derse odaklanmakta sıkıntı çektiğimizden
biraz yavaş ilerleyebildik.
İşlenen konular; 
  • Örüntü ve süslemelerden fraktal olanı belirleme
  • Koordinat düzleminde yer gösterme
  • Yansıma hareketi
  • Öteleme hareketi
  • Yansımalı öteleme ve ötelemeli yansıma hareketleri
Sizden İsteklerim ve Başarılı Olmanın Yolları:
  1. Dersi derste dinleyin. Sonradan kendiniz çalıştığınızda anlaması biraz güç olan konular yoğunlukta.
  2. Anlamadığınız yerleri mutlaka sorun. Siz tamam diyene kadar anlatabilirim, eğer dinleyip, çabalayıp da anlamadıysanız.
  3. Ödevleri ve verilen görevleri zamanında yapınız.
  4. Derse öğretmenden sonra gelmeyin. Bu sizin ve arkadaşlarınızın dikkatini dağıtıyor.
  5. En önemlisi hep söylediğim gibi SAYGI. Kendinize saygı, öğretmeninize saygı, arkadaşlarınıza saygı ve matematiğe saygı. 
Matematik dersini sevmeyen öğrencilerin olması normal bir durum. Herkes her şeyi sevecek ve her şey de en üst düzeyde başarılı olacak diye bir kural yok. Ancak saygı duymak zorunda.

Bir ikinci konu ise, Türk eğitim sisteminde hemen hemen her mesleğin yolu matematikten geçiyor.  Matematiği iyi olmayan bir öğrencinin iyi bir lise, iyi bir üniversiteye gitmesi mümkün görünmüyor. Bu nedenle elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağım.
 
İyi bir matematik temeliniz olmayabilir ancak mümkün olduğunca basit anlatmaya çalışıyorum. Farkındayım soruları yapabilince sizin de hoşunuza gidiyor :) 

SBS hakkında kısa bilgi:

Derste de bahsetmiştim biraz, SBS bu yıl olmayacak. Onun yerine tüm Türkiye genelinde, matematik dersinde 2. yazılı ortak olacak. ( 1. yazılı konularını da kapsıyor ) Ayrıca yıl sonu başarı puanı da etkili olacağından 1 ve 3. yazılılarımız da önemli oluyor bu durumda..

( resmin orjinal boyutunu görmek için üzerine tıklayınız )


Sevgilerimle
M. Koçyiğit
Matematik Öğretmeni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder